Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

TEHETSZ AZ IDEGESÍTŐ AFTA MEGJELENÉSE ELLEN!

2018.11.25 17:37

TEHETSZ AZ IDEGESÍTŐ AFTA MEGJELENÉSE ELLEN!

Amennyiben nem tudod, mi az afta, akkor te egy igazán szerencsés ember vagy. Ugyanis ha van idegesítőbb és kellemetlenebb dolog a herpesznél, akkor az az afta. Ez a szájüreg nyálkahártyáján megjelenő apró fekély rendszerint visszatérő gondot jelent az emberek nagy részénél. Ez a fehér vagy sárgás színű jelenség ugyan veszélytelen, ám nagyon kellemetlen és rendszerint jelez valamit. 

Mi okozhatja az afta kialakulását?
Számos oka lehet az afta kialakulásának, ám minden esetben jelez valamit. Oka lehet a túlzottan stresszes életmód, a legyengült immunrendszer, de olyan ételek fogyasztása is kiválthatja, mint a citrusfélék, a paradicsom vagy az eper. Kutatások szerint a vas-, folsav-, cink- és B12-vitamin-hiány esetén is megnő az afta kialakulásának esélye. 
 
Mit lehet tenni az afta ellen?
A fájdalom általában bármilyen különösebb kezelés nélkül is napokon belül elmúlik, orvoshoz fordulni addig nem szükséges. Érdemes azonban odafigyelni a jelzésre, kerülni a stresszes helyzeteket, erősíteni az immunrendszert és beiktatni a vitaminban gazdag étrendet. A gyógyulásig érdemes kerülni a savanyú és csípős ételek és italok fogyasztását, hiszen ez erősítheti a fájdalomérzetet. Fontos emellett hanyagolni a rágózást, a fogkefével pedig csak óvatosan!
 
Hogy segíthet a Ganoderma gyógygomba az afta kialakulásának megakadályozásában?
A Ganoderma gomba folyamatos szedése jó hatással van az immunrendszerre is. Hiszen immunrendszer erősítő, méregtelenítő, antioxidáns hatású, növeli a szervezet természetes öngyógyító képességét, így a megelőzéshez is fontos! Más természetes növényekkel is csökkenthető a kialakulás veszélye. Segíthet a kamillás öblögetés, az apróbojtorján és a geránium főzete is.