Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

ÍGY TERMESZTJÜK A GANODERMA GYÓGYGOMBÁT A REISHI SZIGETNÉL!

2018.11.25 17:25

ÍGY TERMESZTJÜK A GANODERMA GYÓGYGOMBÁT A REISHI SZIGETNÉL!

 A Ganoderma gyógygomba termesztése speciális körülményeket és szakértelmet kíván. A Reishi Sziget zsákos módszerrel termeszti a Reishi gyógygombát.

Természetesen létezik vadon termű Ganoderma is, azonban ez igen ritka és gyűjtése is kiemelkedő szakértelmet kíván. Ennek a fő oka, hogy csak a fiatal és közepes életciklusában lévő gomba fejti ki terápiás hatását. Napjainkban a gomba termelése szigorú feltételek mellett, ellenőrzött formában történik, hogy a legmegfelelőbb módon legyen hasznosítható.
 
Hogyan terem a Ganoderma gyógygomba a Reishi Szigetnél?
 
A termesztés fortélyai üzleti titkokat képeznek, de a termesztési módszer általánosságban hasonló a zsákos étkezési gombatermesztéshez. Egy elkülönített helységben kerülnek fertőtlenítésre a zsákok, melyekbe ezek után külön helységben kerül a töltőanyag. Ezeket a zsákokat állítják be a fertőtlenített termesztő helységekbe.
 
A termesztő helységekbe szabályozott módon megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat kell beállítani, hogy a gomba fejlődésnek induljon. Miután a gomba kifejlődött történik a „szüretelés”. Egy zsákról akár többször is van lehetőség begyűjteni a termést. A termesztés végén a helységeket fertőtleníteni kell az újabb termesztési egységek beállításához. A szüretelt gomba feldolgozásra kerül, ami szintén többféle módszerrel lehetséges. Cégünk őrleményt állít elő, ezt árusítja, illetve ez adja egyéb készítményeink alapját.
 
Hogy készül az őrlemény?
 
A megfelelő eljárásokat követően a gombatestet (szár+kalap) és spórát tartalmazó őrleményt tesszük a csomagokba, mely 100%-os tisztaságú, semmilyen hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaz. Kiemelendő, hogy a szárítási eljárás során kíméletes módszert alkalmazunk, emellett pedig sem tartósítószert sem pedig egyéb szintetikus vegyületeket nem adunk az őrleményhez.