Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

TE SZOKTÁL KESERŰ ÉTELT VAGY ITALT FOGYASZTANI?

2018.11.25 17:14

TE SZOKTÁL KESERŰ ÉTELT VAGY ITALT FOGYASZTANI?

Ha most az első reakciód az a feltett kérdésre, hogy dehogyis, már miért fogyasztanál bármilyen keserű ételt vagy italt, akkor ez a bejegyzés neked szól. Ugyanis számos jótékony hatást érhetsz el vele. Nem véletlen, hogy alapvetően négy alapízről beszélünk. Az édes, a sós és a savanyú mellett a keserű is éppolyan fontos a szervezet számára. Napjainkban pedig kifejezetten érdemes erre odafigyelni, hiszen a modern konyhaművésze leginkább az édes és a sós ízeket preferálja. Ám felmerül a kérdés, hogy mégis miért ilyen fontos a keserű íz is?

Miért baj az, ha a sós és az édes dominálnak?
Az, hogy ezek az ízek dominálnak, az azt is jelenti, hogy a só-és cukorfogyasztásunk elképesztő méreteket ölt, melyek hosszú távon szív – és érrendszeri megbetegedéseket, ízületi bántalmakat is okozhatnak, sőt, az immunrendszer gyengülését is előidézhetik. 
 
Miért fontos a keserű íz az egészség megőrzésében?
Bármilyen hihetetlen, a keserű ízű ételeknek és italoknak szerepük van a megfelelő koleszterinszint megtartásában, hatásuk van az ideális anyagcsere folyamatok kialakítására és az immunrendszer erősítésére is. Emellett a keserű íz jelenléte az étrendünkben egyúttal azt is jelenti, hogy annyival is csökken a só – és cukorbevitel a szervezetbe. 
 
Honnan ered a keserű íz?
Azt, hogy mégis hogy alakul ki ez az íz, a japán orvos- és gyógyszerészszakma folyamatosan kutatja ezt a tulajdonságot. Az eredmény az, hogy valószínűsíthetően a germánium és a poliszacharidok kapcsolatából adódik maga a keserű íz. Egyes növények tartalmazzák az egyiket vagy a másikat, de a ganoderma mindegyiknél hatékonyabb. Az alkotóelemek kombinációja eltér minden más növényétől, és a hatékonyság biztosítása érdekében minden alkotóelemet meg kell őrizni.