Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

EZÉRT OLYAN FONTOSAK AZ ÉVENKÉNTI SZŰRŐVIZSGÁLATOK!

2018.11.25 17:11

EZÉRT OLYAN FONTOSAK AZ ÉVENKÉNTI SZŰRŐVIZSGÁLATOK!

 

 

A legfrissebb KSH adatok szerint Magyarországon egy évben több mint harmincezer ember hal bele valamilyen daganatos betegségben. Gyakori a tüdőrák, a vastagbélrák, valamint a mellrák és a prosztatarák is. Az elhunytak száma ijesztő, különösen annak a ténynek a fényében, hogy ezeknek a betegségeknek nagy része visszafordítható, ha még korai stádiumban felfedezik a szervezetben. Ez viszont csak akkor lehetséges, ha rendszeresen jársz szűrővizsgálatra. 

Milyen szűrővizsgálatokra érdemes elmenni egy évben egyszer?
16 éves kor után mindenképpen érdemes elmenni egy évben egyszer néhány szűrővizsgálatra, hogy meggyőződhess arról, hogy minden rendben van-e. Nemtől függetlenül ezek közé tartoznak:
  • TÜDŐSZŰRŐ
A tüdőben kialakuló daganatos megbetegedések nagy része kezdeti stádiumban tünetmentes, így nagyon fontos, hogy évente egyszer ellenőriztesd. 
  •  SZÁJÜREG VIZSGÁLAT
Egy rutin fogorvosi ellenőrzésen legalább egyszer évente egyszer érdemes részt venni.
  • BŐRVIZSGÁLAT
Az évenkénti bőrvizsgálat során az anyajegyekre fontos hangsúlyt helyezni, ugyanis a melanoma egy igen agresszív és nagyon hamar áttétet képző daganatos megbetegedés. 
 
Nők esetében 
Mindemellett nők esetében fontos a nőgyógyász évenkénti meglátogatása is, ilyenkor a méhnyakrák szűrésre és a mellek vizsgálatára is sort kell keríteni. AZ ilyen jellegű daganatos megbetegedések szinte 100%-ban gyógyíthatók, ha még korai stádiumban fény derül rájuk. 40 éves kor felett pedig már a mammográfia elvégzése is ajánlott. 
 
Férfiak esetében
Férfiak esetében a prosztatára és a herékre érdemes hangsúlyt fektetni, ugyanis szintén igaz az, hogy kezdeti stádiumban nagyobb eséllyel gyógyítható az ezeket a helyeken jelentkező daganatos betegség. 
 
Miben segíthet a Ganoderma gyógygomba?
Egészségmegőrzéshez, betegségek megelőzéséhez pedig ajánlott a Ganoderma gyógygomba fogyasztása is. Ha pedig mégis megtörténik a baj és beavatkozásra van szükség, fontos tudni, hogy kutatások igazolják, hogy az immunrendszer normalizálódásának köszönhetően a pecsétviaszgomba alkalmazásának hatására a sugárkezelés és a kémiai szerek mellékhatása csökkent és a fehérvérsejt szám változatlan maradt. Ezzel egyidejűleg a gombakezelés mellékhatást nem okozott. A betegek étvágya és életereje javult. A gombával kezelt betegek egyéb sérülései is a vártnál gyorsabban gyógyultak.
Kiegészítő kemoterápiás készítményként más vizsgálatokban is igazolták a gomba kedvező hatását. Eredményes volt például a leukémiában szenvedő betegek állapotának javítására.
Újabb klinikai vizsgálatokban a gombából nyert poliszacharidok kedvező hatását állapították meg tüdőrákban szenvedő betegeken. Vizsgálataik szerint a pecsétviaszgombából nyert poliszacharidok hatására a betegséggel járó tünetek, így a láz, köhögési rohamok, gyengeségérzet, verejtékezés álmatlanság mintegy 43,8 - 84,4 %-os mértékben csökkent. Erősödött a betegek immunrendszere és megnőtt a sejtvédő mechanizmus aktivitása.