Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

NYAKUNKON AZ INFLUENZA SZEZON!

2018.11.25 17:05

NYAKUNKON AZ INFLUENZA SZEZON!

Mikor beköszönt a hideg idő, lassan számíthatunk arra, hogy felüti a fejét az influenza vírus is. A főként köhögéssel, lázzal, torok – és ízületi fájdalommal járó betegség akár veszélyes is lehet, így érdemes nagy hangsúlyt fektetni a megelőzésre is. Figyelj oda szervezetedre még azelőtt, hogy elkapnád az influenzát!

Az influenza igazán könnyed definiálható betegség, igen részletesen ismeri az orvostudomány. Ez a vírusos megbetegedés, mely lázzal, orrfolyással, köhögéssel, fejfájással, rossz közérzettel, az orr és a légutak nyálkahártyájának duzzanatával jár. Cseppfertőzéssel terjed, így nagyon könnyen elkaphatod a közösségi terekben, tömegközlekedési eszközön utazva vagy akár a munkahelyeden is.
 
Ha tennél a megbetegedés ellen
Garantálni nem lehet, hogy nem betegszel meg, ám ha az immunrendszered erős, akkor jobban ellenáll a szervezeted a vírusoknak is. Ehhez fontos rendszeresen mozogni, sok folyadékot inni és vitamindús ételeket fogyasztani. Emellett sokat segíthet a Ganoderma gyógygomba rendszeres fogyasztása is, amely hatékony az influenza vírussal szemben, ráadásul az immunrendszert is erősíti. 
 
Ha megbetegedtél
Ha mégis belekeveredtél a dologba és elkaptad a vírust, akkor fontos, hogy betarts néhány szabály a saját és a többi ember érdekében. Az első és legfontosabb, hogy mielőbb fordulj orvoshoz, aki a gyógyszerek mellett minden bizonnyal ágynyugalmat és a fizikai tevékenységek elkerülését javasolja majd. Semmiképpen ne menj dolgozni és felejtsd el a barátaiddal való találkozást is, ugyanis őket is megfertőzheted, elég hozzá akár egy tüsszentés is.