Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

SZABADULJ MEG A PATTANÁSOKTÓL!

2018.11.25 16:57

SZABADULJ MEG A PATTANÁSOKTÓL!

Tinédzserként azzal biztatják az embert, hogy majd elmúlnak azok a fránya pattanások. Utána mikor nem múlnak, már nem nagyon mond senki semmit, de téged borzalmasan zavar a dolog. Ha eleged van a fájdalmas, gyulladt, ronda pattanásokból és a fekete mitesszerekből, akkor ideje a tettek mezejére lépned.

Miért jönnek elő a pattanások és mitesszerek?
Ezek az idegesítő kis bőrelváltozások akkor jönnek létre, ha a bőben levő faggyúmirigyek kivezető nyílása eltömődik. Serdülőkorban szinte senki nem ússza meg, hogy előjöjjenek a pattanások és mitesszerek, azonban ha valakinek vele született hajlama van, nem megfelelőek a környezeti hatások vagy nem megfelelően ápolja bőrét, könnyen kialakulhat a tinédzser kor elmúlását követően is. 
 
Mit lehet tenni, ha nagyon pattanásos valaki?
Akár már 10 éves kor környékén is megjelenhetnek az első pattanások, amely általában a fiúknál erősebb, bár a lányokat rendszerint jobban megviseli egy - egy gyulladt göb. Azonban ha nem kezeljük megfelelően ezeket az elváltozásokat, könnyen hegek maradhatnak utána, így amellett, hogy rendszeresen látogatjuk a kozmetikusunkat, érdemes már a megelőzésen is gondolkozni. A megfelelő bőrtisztítás nagyon fontos, hiszen a napközben ránk rakódott szennyeződéseket hazavisszük a kezünkön, a bőrünkön, az arcunkon. Ha ezeket nem távolítjuk el nem csak bacilusokat vihetünk be a házunkba, hanem eltömíthetjük pórusainkat is, ami rendszerint gyulladt pattanással "bosszulja" majd meg a kevés törődést. 
 
Azonban ha erős az immunrendszered, akkor könnyen orvosolja szervezeted a kialakult mitesszereket, aknékat és pattanásokat. Ezzel pedig kevesebb az esély a kiújulásukra is. A védekező képességed megerősítéséhez elengedhetetlen a Ganoderma gomba fogyasztása, amellyel legyőzheted ezeket a zavaró, apró problémákat.