Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

A MAGAS VÉRNYOMÁS ELLEN TERMÉSZETESEN!

2018.11.25 16:54

A MAGAS VÉRNYOMÁS ELLEN TERMÉSZETESEN!

140/90. Ez az az érték, amely felett már magas vérnyomásról beszélünk. Ha te is szenvedsz a magas értékektől és már úgy érzed, egy egész patikába elegendő gyógyszert beszedtél ellene, akkor mutatunk neked néhány természetes segítséget is!

Egyes becslések szerint hazánkban ma minden nyolcadik ember szenved ettől a betegségtől. Nem mindegy azonban, hogy mitől magas az érték. A legtöbb esetben a vérnyomás emelkedésének oka ismeretlen. Ilyenkor általában genetikai tények, a sok stressz, a mozgásszegény életmód, a dohányzás vagy a túlzott só – vagy alkoholfogyasztás lehetnek a háttérben.
A genetikai hajlam azonban nem jelenti azt, hogy ha valakinek a családjában gyakori a magas vérnyomás, nála is bizonyosan elő fog ez jönni. Az életmódunk minden esetben meghatározó ebből a szempontból.
 
Fogyassz megfelelő ételeket!
Többszörösen bizonyított tény, hogy bizonyos ételek fogyasztása jótékony hatással van a vérnyomásra. Ilyen például a fokhagyma, a cékla, az étcsokoládé és a bogyós gyümölcsök is. Emellett ebbe a körbe sorolhatók a zöld leveles zöldségek is, mint például a spenót vagy a rukkola. 
 
Az egészséges életmód mellett más módon is orvosolhatjuk a magas vérnyomást. A Ganoderma gombavérnyomáscsökkentő és keringés javító hatású, oxigéntöbblettel javítja a keringési rendszer működését.