Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

ERŐSÍTSD AZ IMMUNRENDSZEREDET TERMÉSZETESEN!

2018.11.25 16:43

ERŐSÍTSD AZ IMMUNRENDSZEREDET TERMÉSZETESEN!

Erős immunrendszerre a hét minden egyes napján szükség van, függetlenül évszaktól vagy napszaktól. Vannak viszont olyan periódusai az életnek, amikor érdemesebb egy kicsit jobban odafigyelni erre. A mostani hűvös, őszi időszak pontosan ilyen, hiszen hamarosan itt a tél és érkezik a meghűlések és az influenza szezonja. Mutatjuk, hogyan erősítheted erősítheted természetes módon az immunrendszeredet!

Mi is az immunrendszer?
Az immunrendszer egy igen bonyolult rendszer, melynek a legfőbb feladata, hogy védje a szervezetedet mindentől. Baktériumoktól, vírusoktól véd meg téged a nap 24 órájában, akár egy belső pajzs. Ha ezek a pajzson valamilyen sérülés keletkezik vagy nem elég erős, sajnos nem tud téged megvédeni. A jó hír viszont az, hogy tehetsz ez ellen! Egy egészséges immunrendszer, mikor egy idegen természetű anyag hatol a szervezetbe, egyből megpróbálja elpusztítani, közömbösíteni, hogy nehogy tovább szaporodhasson. Ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk és folyamatosan erősítsük immunrendszerünket.
 
Hogyan erősíthető az immunrendszer a mindennapok során?
Lényeges szempont az immunrendszer erősítése szempontjából a rendszeres és változatos táplálkozás, melynek mindenképpen magában kell foglalnia vitamindús zöldségeket és gyümölcsöket is. Érdemes friss fűszernövényeket is használni az ételek elkészítéséhez.  Emellett fontos a rendszeres mozgás is, legyen az egy esti séta, egy kis kocogás vagy a konditeremben való mozgás. Lényeges továbbá a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás is. 
Kiemelendő továbbá a Ganoderma gomba, amely immunrendszer erősítő, méregtelenítő, antioxidáns hatású, növeli a szervezet természetes öngyógyító képességét. A legfontosabb, hogy annak az embernek, aki használja vagy tervében van fogyasztani a Ganoderma gombát, működő immunrendszere legyen, mert csupán a működő immunrendszert lehet stimulálni.