Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

NEM KELL LEMONDANOD A SZABADBAN EDZÉSRŐL A HIDEG IDŐSZAKBAN SEM!

2018.11.25 16:18

NEM KELL LEMONDANOD A SZABADBAN EDZÉSRŐL A HIDEG IDŐSZAKBAN SEM!

Bár idén sokáig tartott a napsütéses idő, most mégis a küszöbön vannak a mínuszok és ha igazi kültéri sportember vagy, itt az ideje felkészülnöd a hűvösre. Ha mindened a futás vagy utálsz egy konditerembe zárva mozogni, akkor nem lesz elég most egy rövidnadrág és egy póló a szabadtéri mozgáshoz. A jó hír az, hogy még hóesésben sem kell lemondanod a kedvenc tevékenységedről!

Fontos viszont, hogy betarts néhány fontos szabályt, így nem kell amiatt aggódnod, hogy megfázol vagy legyengül az immunrendszered.
Fontos a réteges öltözködés!
Attól, hogy odakinn hideg van, nem szabad egyetlen vastag ruhadarabba burkolóznod. Fontos ugyanis a jól szellőző, réteges öltözék. Ez nem csak komfortosabb érzés lesz így, de egészségesebb is a bőröd szempontjából, ráadásul tuti nem fázol majd meg. Ugyanígy lényeges a zárt lábbeli viselése is, ugyanis ha beázik a cipőd, könnyedén felfázhatsz. 
 
Gondolj az ízületeidre is!
Ha soha semmilyen problémád nem volt az ízületeiddel, akkor is fontos figyelmet fordítani rá a hűvös időszakban, ugyanis ha nem foglalkozol vele, könnyen megkeserítheted az idős napjaidat. Szóval használj ízületvédőt és előzd meg a baj!
 
Mínusz tíz fok alatt maradj otthon!
Ha mínusz tíz Celsius fok alá kúszik a hőmérő higanyszála, akkor érdemes inkább otthon maradnod és hanyagolni a kültéri mozgást. A szervezet ilyen hőfokban már sokkal fogékonyabbá válik a fertőzésekre és a mozgás ebben az esetben nem pozitívan hat ránk. Érdemes ekkor inkább a négy fal között maradni,
 
Vigyázz az immunrendszeredre!
Erős immunrendszerre az év minden egyes napján szükség van, függetlenül évszaktól vagy napszaktól. Vannak viszont olyan periódusai az életnek, amikor érdemesebb egy kicsit jobban odafigyelni erre. A Ganoderma gyógygomba vigyáz arra, hogy könnyebben megtarts immunrendszered egészségét, így érdemes rendszeresen fogyasztanod a téli időszakban is.