Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

Fájdalom és nehéz mozgás: a reuma

2021.01.13 06:28

A reumás megbetegedés leginkább az ízületekre és inakra hat ki főleg a hát és a nyak területén. A fájdalom tulajdonképpeni rokkantságot okoz, mellyel nagyon nehéz együtt élni. De mit tehetünk ellene?

Ez a fajta betegség nem köthető éghajlathoz vagy országhoz, a világon mindenkit utolérhet. Sőt, egyes leletek szerint már időszámításunk előtt is szenvedtek ettől a kortól. Jelenleg a Földön minden hetedik embert érinti ez a betegség. A mozgásszervi megbetegedések egyik legsúlyosabb formájaként tartják számon.

A sok rossz hír között pozitívum, hogy a reumában szenvedők közül csak nagyon keveseknek van hosszú távú fájdalma, ehhez viszont gyors és pontos diagnózisra van szükség. Megfelelő gyógyszeres kezelés, gyógytorna és életmódváltás mellett rendszerint enyhíthetőek a tünetek. A fájdalom mellett ez az autoimmun betegség étvágytalansággal, hőemelkedéssel, bőrpírrel, intenzív éjszakai izzadással és ízületi deformálódással is járhat.

A betegség jellemzően nem örökölhető és nem kapható el, megelőzésére azonban nem sok mód ismert. Kialakulásával kapcsolatban számos feltevés született már, egységes indoka azonban nincs. Különösen azért nem, mert a megbetegedésnek körülbelül 200 különböző fajtája létezik.

Ha évek óta reumával és/vagy ízületi gyulladásokkal küzdesz, van lehetőséged a fájdalom nélküli életre! Próbáld ki a ganoderma gombát, és tapasztald meg a természet erejét!