Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

Szabadulj meg egy életre a pattanásoktól!

2019.04.04 11:14

Mikor serdülőkorban megjelennek az első pattanások, azzal biztatják az embert, hogy majd elmúlnak azok a fránya piros foltok és minden rendben lesz. Persze később, mikor mégsem múlnak el, már nem nagyon mond senki semmit, de persze azt, akit érint, borzalmasan zavarja a dolog. Ha eleged van a fájdalmas, gyulladt, ronda pattanásokból és a fekete mitesszerekből, akkor ideje a tettek mezejére lépned és bevetned valamilyen természetes módszert az ügy érdekében!

 

Fontos tudni, hogy mi áll a pattanások létrejötte mögött. Ezek az idegesítő kis bőrelváltozások akkor jelennek meg, ha a bőben levő faggyúmirigyek kivezető nyílása eltömődik. Serdülőkorban szinte senki nem ússza meg, hogy előjöjjenek a pattanások és mitesszerek, azonban ha valakinek vele született hajlama van, nem megfelelőek a környezeti hatások vagy nem megfelelően ápolja bőrét, könnyen kialakulhat a tinédzser kor elmúlását követően is.

Mit lehet tenni, ha nagyon pattanásos valaki?
Akár már 10 éves kor környékén is megjelenhetnek az első pattanások, amely általában a fiúknál erősebb, bár a lányokat rendszerint jobban megviseli egy - egy gyulladt göb. Azonban ha nem kezeljük megfelelően ezeket az elváltozásokat, könnyen hegek maradhatnak utána, így amellett, hogy rendszeresen látogatjuk a kozmetikusunkat, érdemes már a megelőzésen is gondolkozni. A megfelelő bőrtisztítás nagyon fontos, hiszen a napközben ránk rakódott szennyeződéseket hazavisszük a kezünkön, a bőrünkön, az arcunkon. Ha ezeket nem távolítjuk el nem csak bacilusokat vihetünk be a házunkba, hanem eltömíthetjük pórusainkat is, ami rendszerint gyulladt pattanással "bosszulja" majd meg a kevés törődést.

Azonban ha erős az immunrendszered, akkor könnyen orvosolja szervezeted a kialakult mitesszereket, aknékat és pattanásokat. Ezzel pedig kevesebb az esély a kiújulásukra is. A védekező képességed megerősítéséhez elengedhetetlen a Ganoderma gomba fogyasztása, amellyel legyőzheted ezeket a zavaró, apró problémákat.