Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

5 érdekesség a Ganoderma gombáról

2019.04.12 09:38

Nagyon sokat beszéltünk már arról, milyen sokféle pozitív hatása van a Ganoderma gyógygombának. Viszont mivel igen sokoldalú növényről van szó, tulajdonképpen nem tudunk eleget mesélni róla. Ezért most összegyűjtöttük az 5 legérdekesebb tényt a pecsétviaszgombáról.

1. Ez a ritka és különleges gombafaj a fák törzsén növekszik és annak segítségével táplálkozik. Ázsiában a mai napig a leggyakrabban használt természetes gyógyászati eszköz, bár gyűjtése nagy szakértelmet igényel.

2. A különleges összetevőknek köszönhetően a szervezetbe jutva a Ganoderma valóságos biológiai scanner-ként végigpásztázza a testet, és ahol egyensúlyzavar van, ott elkezdi kifejteni méregtelenítő, savbázis egyensúlyt szabályzó, immunrendszer serkentő, regeneráló hatását.

3. A Ganoderma a „méreganyagok kiküszöbölésének mestere”-ként is ismert. Kiküszöböli a húgysav, tejsav és koleszterin többleteket, zsírlerakódásokat, halott sejteket és a szervezetben felgyűlt salakanyagokat. A méreganyagok bekerülnek a vérrendszerbe, ahonnan a kiválasztó szervrendszer által (pl. máj, vese) kerülnek a vizeletbe, székletbe, valamint az izzadság, ekcémák, váladékok útján is távozhatnak a szervezetünkből. A Reishi gomba ezeket a folyamatokat segíti elő.

4. A Ganoderma (Reishi) gomba segítségével növelhetjük vitalitásunkat és fittségünket. Megerősíthetjük szívünket a stressz hatásokkal szemben, ellenállóbbá tehetjük immunrendszerünket a krízishelyzetekben, növelhetjük teljesítőképességünket és a vér oxigénellátottságát – és mindezt mellékhatások nélkül.

5. Érdekesek azok a vizsgálatok, amelyeket Kínában végeztek a magas hegyi viszonyok között (kb. 3. 500 m felett) észlelhető speciális tünetcsoport (hegyi betegség) csökkentése érdekében. A gomba kivonatából készített tablettákkal elérhető volt, hogy a kísérletbe vont személyek (kínai katonák) döntő részénél megszűntek vagy lényegesen elviselhetőbbek voltak a hegyi betegség tünetei (fejfájás, hányinger, gyengeség stb.).