Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

Látogass el velünk a Reishi Szigetre!

2020.03.01 16:47

A Reishi Sziget egy igen különleges hely, ahol mi nap mint nap tevékenykedünk. Amikor életre hívtuk ezt a különleges kis helyet, mindent megtettünk annak érdekében, hogy megfeleljenek a körülmények a Ganoderma gyógygomba termesztésének. Azóta is egy speciális, zsákos módszerrel termesztjük a Reishi gyógygombát, ráadásul termékkörünk kibővült azóta.

Hogyan terem a Ganoderma gyógygomba a Reishi Szigetnél?

A termesztés fortélyai üzleti titkokat képeznek, de a termesztési módszer általánosságban hasonló a zsákos étkezési gombatermesztéshez. Egy elkülönített helységben kerülnek fertőtlenítésre a zsákok, melyekbe ezek után külön helységben kerül a töltőanyag. Ezeket a zsákokat állítják be a fertőtlenített termesztő helységekbe.

A termesztő helységekbe szabályozott módon megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat kell beállítani, hogy a gomba fejlődésnek induljon. Miután a gomba kifejlődött történik a „szüretelés”. Egy zsákról akár többször is van lehetőség begyűjteni a termést. A termesztés végén a helységeket fertőtleníteni kell az újabb termesztési egységek beállításához. A szüretelt gomba feldolgozásra kerül, ami szintén többféle módszerrel lehetséges. Cégünk őrleményt állít elő, ezt árusítja, illetve ez adja egyéb készítményeink alapját.

Hogy készül az őrlemény?

A megfelelő eljárásokat követően a gombatestet (szár+kalap) és spórát tartalmazó őrleményt tesszük a csomagokba, mely 100%-os tisztaságú, semmilyen hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaz. Kiemelendő, hogy a szárítási eljárás során kíméletes módszert alkalmazunk, emellett pedig sem tartósítószert sem pedig egyéb szintetikus vegyületeket nem adunk az őrleményhez.

Milyen termékeink vannak még?

Mivel szerettük volna, ha a Ganoderma gomba mellett más egészséges termékeket is forgalmazhatunk, palettánk kibővült különböző kapszulákkal, amelyek tartalma nagy gonddal válogatott. Így találhatsz a webáruházunkban fahéj, kurkuma, gyömbér, valamint fokhagyma kapszulákat is.