Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

Csempészd be az egészséget a konyhádba is!

2019.10.08 15:46

Ha szeretnéd becsempészni a természetet egy kicsit a konyhádba is, miközben fenségesebbnél fenségesebb ételeket készítesz, akkor most a legjobb helyen jársz. A különböző gyógynövények ugyanis bőven elférnek a fűszeres polcon. A finom ízek mellett pedig egészséges ételeket is tehetsz az asztalra a segítségükkel.

Az oregánó íze és illata jól ismert a különböző olasz receptekből, nem hiányozhat például egy pizza feltétről. Zöld levelei ráadásul enyhe görcsoldó hatással bírnak. Szintén az olasz receptekből lehet ismerős a bazsalikom, amely akkor ideális, Ha puffadással küzdünk, ugyanis szél - és vizelethajtó hatása van.


Egy kicsit Ázsia felé kanyarodva fontos szót ejteni a kurkuma hatásáról, melyet őshazájában gyógyszerként említik, szerintük a fiatalság forrása, vizelethajtó, pórustisztító és a rák ellenszere is. A gyömbér pedig hányinger ellen igazán hatásos, de méregtelenítő kúrák tökéletes kiegészítője is.

Az itthon is népszerű gyógy – és fűszernövények között kiemelendő a menta hatása, amely remekül frissít és élénkít és még az emésztésre is jó hatással van, sőt, a csuklásodat is elmulaszthatja. A fokhagyma – mely nélkül szinte elképzelhetetlen a magyar konyha - vértisztító és vérnyomáscsökkentő hatású, ráadásul az emésztést is segíti. A kapor gyomorégésre és hasfájásra kiváló, a zsálya pedig fertőtlenítő hatása mellett megakadályozza a túlzott izzadást és a gyulladást is csökkenti szervezetünkben. A kakukkfű a könnyű légzésért felelős, egyszerűen ellazítja az ehhez szükséges izmokat. A feketebors pedig az emésztésre van jó hatással az előszeretettel fogyasztott fekete borsnak.

A sorban mindenképpen helyet kell kapnia Ganoderma gombának, is, melynek jótékony hatása többszörösen bizonyított az élet számos területén. Nem csupán a betegségek kezelésére és a tünetek enyhítésére alkalmas, de az egészség megőrzésére, a stressz kezelésére és a jó közérzet megteremtésére is alkalmas. Tedd a kávédba, teádba vagy fogyaszd kapszula formájában!