Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

Miért keserű a Ganoderma gyógygomba?

2019.07.17 09:08

Rendszerint egyetlen negatívumot szoktak a vásárlóink említeni a Ganoderma gombával kapcsolatban, mégpedig a keserű ízét. A helyzet az, hogy nem véletlen, hogy ilyen íze van a reishi gombának, komoly ok áll mögötte! Mutatjuk, mi is az!

A japán orvos- és gyógyszerészszakma folyamatosan kutatja ezt a tulajdonságot. Az eredmény szerint valószínűsíthetően a germánium és a poliszacharidok kapcsolatából adódik. Egyes növények tartalmazzák az egyiket vagy a másikat, de a ganoderma mindegyiknél hatékonyabb. Az alkotóelemek kombinációja eltér minden más növényétől, és a hatékonyság biztosítása érdekében minden alkotóelemet meg kell őrizni.

A keserű íz jó hatással van a szervezetre!

Bármilyen hihetetlen, a keserű ízű ételeknek és italoknak szerepük van a megfelelő koleszterinszint megtartásában, hatásuk van az ideális anyagcsere folyamatok kialakítására és az immunrendszer erősítésére is. Emellett a keserű íz jelenléte az étrendünkben egyúttal azt is jelenti, hogy annyival is csökken a só – és cukorbevitel a szervezetbe. Hiszen gondoljunk csak bele, hogy számos egészséges salátafélének és gyógynövénynek is van egyfajta keserű ízalapja. Az, hogy étrendünkben főleg a sós és édes ízek dominálnak, azt is jelenti, hogy a só-és cukorfogyasztásunk elképesztő méreteket ölt, melyek hosszú távon szív – és érrendszeri megbetegedéseket, ízületi bántalmakat is okozhatnak, sőt, az immunrendszer gyengülését is előidézhetik.