Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

A kávé jótékony hatásai

2021.01.03 06:10

A mértékletes kávéfogyasztás nem csak nem káros, de kifejezetten egészséges! Kutatók bebizonyították, hogy a nőknél például csökkenti a szélütés és a rosszindulatú daganat kialakulásának kockázatát.

Susanna Larson, a svéd Karolinska Intézet kutatója és munkatársai az emlőrák kérdését járták körül, azt vizsgálták, hogy az életmód, milyen módon és mértékben befolyásolják a rosszindulatú daganat kifejlődését. A vizsgálat már tíz évnél is hosszabb ideje folyik, és 34 670 nő megfigyelését végzik rendszeres ellenőrzéssel.
Az így kialakult adatbázisból emelték ki a 49-83 éves hölgyek kávézási szokásait és összehasonlították azt különböző statisztikákkal.

A résztvevőket négy csoportra osztották:
1. csoport: akik vagy soha nem isznak kávét, vagy csak néha, társaságban teszik ezt.
2. csoport: akik naponta mindig fogyasztanak kávét: napi egy-két csészével,
3. csoport: akik naponta mindig fogyasztanak kávét: napi három-négy csészével,
4. csoport: akik naponta mindig fogyasztanak kávét: napi öt csészénél is többet

A kávéfogyasztás következő előnyeit állapították meg:
- Agyi katasztrófa 22-25 százalékkal ritkábban fordult elő azok körében, akik naponta akár csak egyszer, vagy többször, de rendszeresen kávéztak, azokhoz képest, akik soha nem ittak kávét.

A mi tippünk, hogy a kávé Ganoderma gombával keverve még kedvezőbb hatású, hiszen A GANODERMÁVAL KEVERT KÁVÉ SEMLEGESÍTI A SZERVEZET ÁLTAL FELHALMOZOTT SAVAKAT, FOGYASZTÁSÁVAL CSÖKKENTHETŐ A GYOMORÉGÉS, MINDEMELLETT FELTURBÓZZA SZERVEZETÜNK VÉDEKEZŐ RENDSZERÉT.