Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

Erős immunrendszer, gondtalan élet!

2020.08.18 13:14

Erős immunrendszerre az év minden egyes napján szükség van, függetlenül évszaktól vagy napszaktól. Vannak viszont olyan periódusai az életnek, amikor érdemesebb egy kicsit jobban odafigyelni erre. Mutatjuk, hogyan erősítheted természetes módon az immunrendszeredet!

1. Igyunk sok vizet, hogy biztosítsuk a folyadékszintet a sejtekben!

Ezáltal az anyagcsere folyamatok és a méregtelenítés is könnyebben játszódik le. Mivel testünk 70%-a víz, ha ez a szint lecsökken, úgy egy töményebb koncentrációjú folyadékból kell szervezetünknek kiválasztani a méreganyagokat, amely természetesen többlet megterheléssel jár.

2. Tartsuk szervezetünk kémhatását az enyhén lúgos (7,35-7,45pH) tartományban!

Ezt legfőképpen a megfelelő élelmiszerek fogyasztásával érhetjük el.

3. Táplálkozzunk kiegyensúlyozottan!

Többször kisebb mennyiségek bevitele ajánlott, éppen a hatékony méreganyag ürítés és a savak felhalmozódásának elkerülése érdekében.

4. Mozogjunk rendszeresen, lehetőleg friss levegőn!

Ezzel egyrészt akadályozzuk az elhízást, másrészt mivel szervezetünk a méreganyagokat a légzéssel is kiválasztja, ezért fontos az oxigéndús friss levegő.

5. Aludjunk!

A szervezetünk alvás közben regenerálódik, ezért elengedhetetlen, ha az immunrendszerünket akarjuk segíteni, hogy gondot fordítsunk az alvásra. Ez nem csak a megfelelő hosszúságú alvást jelenti, hanem az alvás minőségét is magában foglalja.

6. Kerüljük az adalékanyagokat, és a kémiai anyagok használatát!

7. Méregtelenítsünk!

Ezt tehetjük böjtöléssel, masszázsokkal, szaunázással, akupunktúrával, a lényeg, hogy a méregtelenítés által segítsük a szervezetünket megszabadulni a nehézfémektől.

8. Gyógyszerek helyett, ha lehetséges használjunk természetes készítményeket, gyógynövényeket, gyógygombákat, kivonatokat stb.

9. Ügyeljünk a higiéniára!

A megfelelő higiéniai előírások betartása sokat segíthet, főleg betegségek terjedésével fokozottan terhelt időszakokban.