Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

Erősítsd immunrendszered természetes módon!

2020.06.29 13:53

Immunrendszerünk helyes működése biztosítja szervezetünk számára az idegen anyagokkal szemben hatékony fellépést.

Ezért fontos, hogy tudatosan segítsük immunrendszerünket. Íme 9 tipp, amelyekkel ezt megtehetjük.

 

1. Igyunk sok vizet, hogy biztosítsuk a folyadékszintet a sejtekben!

Ezáltal az anyagcsere folyamatok és a méregtelenítés is könnyebben játszódik le. Mivel testünk 70%-a víz, ha ez a szint lecsökken, úgy egy töményebb koncentrációjú folyadékból kell szervezetünknek kiválasztani a méreganyagokat, amely természetesen többlet megterheléssel jár.

2. Tartsuk szervezetünk kémhatását az enyhén lúgos (7,35-7,45pH) tartományban!

Ezt legfőképpen a megfelelő élelmiszerek fogyasztásával érhetjük el. Olvassa el kapcsolódó blog-bejegyzésünket a lúgosításról.

3. Táplálkozzunk kiegyensúlyozottan!

Többször kisebb mennyiségek bevitele ajánlott, éppen a hatékony méreganyag ürítés és a savak felhalmozódásának elkerülése érdekében.

4. Mozogjunk rendszeresen, lehetőleg friss levegőn!

Ezzel egyrészt akadályozzuk az elhízást, másrészt mivel szervezetünk a méreganyagokat a légzéssel is kiválasztja, ezért fontos az oxigéndús friss levegő.

5. Aludjunk!

A szervezetünk alvás közben regenerálódik, ezért elengedhetetlen, ha az immunrendszerünket akarjuk segíteni, hogy gondot fordítsunk az alvásra. Ez nem csak a megfelelő hosszúságú alvást jelenti, hanem az alvás minőségét is magában foglalja.

6. Kerüljük az adalékanyagokat, és a kémiai anyagok használatát!

7. Méregtelenítsünk! Ezt tehetjük böjtöléssel, masszázsokkal, szaunázással, akupunktúrával, a lényeg, hogy a méregtelenítés által segítsük a szervezetünket megszabadulni a nehézfémektől.

8. Gyógyszerek helyett, ha lehetséges használjunk természetes készítményeket, gyógynövényeket, gyógygombákat, kivonatokat stb.

9. Ügyeljünk a higiéniára! A megfelelő higiéniai előírások betartása sokat segíthet, főleg betegségek terjedésével fokozottan terhelt időszakokban.