Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

Így terem a Ganoderma gyógygomba!

2019.07.01 11:05

A vadon termő Ganoderma igen ritka és gyűjtése szakértelmet kíván, mert csak a fiatal és közepes életciklusában lévő gomba fejti ki terápiás hatását. Napjainkban a gomba termelése szigorú feltételek mellett, ellenőrzött formában történik, hogy a legmegfelelőbb módon legyen hasznosítható. Megmutatjuk, hogy zajlik mindez a Reishi Szigeten!

Szövetkezetünk zsákos módszerrel termeszti a Reishi gyógygombát!

A termesztés fortélyai üzleti titkokat képeznek, de a termesztési módszer általánosságban hasonló a zsákos étkezési gombatermesztéshez. Elkülönített helységben kerülnek fertőtlenítésre a zsákok, melyekbe ezek után külön helységben kerül a töltőanyag. Ezeket a zsákokat állítják be a fertőtlenített termesztő helységekbe. A termesztő helységekbe szabályozott módon megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat kell beállítani, hogy a gomba fejlődésnek induljon. Miután a gomba kifejlődött történik a „szüretelés”. Egy zsákról akár többször is van lehetőség begyűjteni a termést.


A termesztés végén a helységeket fertőtleníteni kell az újabb termesztési egységek beállításához. A szüretelt gomba feldolgozásra kerül, ami szintén többféle módszerrel lehetséges. Cégünk őrleményt állít elő, ezt árusítja, illetve ez adja egyéb készítményeink alapját.