Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

Így fogyaszd a Ganoderma gombát!

2020.07.14 04:45

A Reishi gomba jótékony hatásairól már sokat írtunk, viszont nem mindegy, milyen adagolásban juttatjuk a szervezetünkbe. Ebbe a bejegyzésben összegyűjtöttük az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Az erős méregtelenítő hatás miatt fokozatosan szoktasd a szervezeted a gombapor fogyasztásához. Első héten napi 1/2 mokkáskanál ajánlott, majd hetente növelheti az adagot 1/2 mokkáskanálonként a kívánt mennyiség eléréséig. Egy mokkáskanálnyi mennyiség körülbelül 0,5gr-ot jelent.

Immunerősítés, közérzet javítására
Napi 3x 1/2 mokkáskanálnyi (azaz 0,75g) kevés folyadékban (tea, joghurt, kávé méz) elkeverve, vagy forró vízzel felöntve és leszűrve teaként, őrölt kávéval elkeverve, kávéként lefőzve fogyasztható.

Terápiás, kúraszerű alkalmazása esetén
Napi 2x 1 mokkáskanálnyi (azaz 1g) kevés folyadékban (tea, joghurt, kávé, méz) elkeverve, vagy forró vízzel felöntve és leszűrve teaként, őrölt kávéval elkeverve, kávéként lefőzve fogyasztható.

Kemoterápia mellékhatásainak csökkentésére
Napi 3x 1 mokkáskanálnyi (azaz körülbelül 1,5g) kevés folyadékban (tea, joghurt, kávé, méz) elkeverve, vagy forró vízzel felöntve és leszűrve teaként, őrölt kávéval elkeverve, kávéként lefőzve fogyasztható.

Javasolt c-vitamin egyidejű fogyasztása, mert így a hatóanyagok könnyebben épülnek be a szervezetbe.

Szervezetünkben 5 lépésben hat a Ganoderma gomba, ezek a következők

1. AZ EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT FELMÉRÉSE (1-30 NAP)
A Ganoderma gomba szedését követően megkezdődik a rejtett betegségek és méreganyagok feltérképezésére szervezetünkben, valamint a szervezet funkcióinak a helyreállítása. Eközben szervezetünkben „ellenreakciók”-ként ismert jelenségek fognak jelentkezni. Ezek a reakciók nem mellékhatások, hanem segítenek azonosítani a problémás zónákat. Ez az egészségi állapotunk felmérési folyamatának a hatása. (Például ízületi bántalmak esetén a szedést követően a fájdalom ideiglenesen felerősödhet.)

2. TISZTÍTÁS-MÉREGTELENÍTÉS (1-30 HÉT)
A Ganoderma a „méreganyagok kiküszöbölésének mestere”-ként is ismert. Kiküszöböli a húgysav, tejsav és koleszterin többleteket, zsírlerakódásokat, halott sejteket és a szervezetben felgyűlt salakanyagokat. A méreganyagok bekerülnek a vérrendszerbe, ahonnan a kiválasztó szervrendszer által (pl. máj, vese) kerülnek a vizeletbe, székletbe, valamint az izzadság, ekcémák, váladékok útján is távozhatnak a szervezetünkből. A Reishi gomba ezeket a folyamatokat segíti elő.

3. SZABÁLYOZÁS/BEÁLLÍTÁS (1-12 HÓNAP)
A szervezetben bekövetkező változások legyenek azok betegsége, vagy éppen a gyógyulás mindig valamilyen reakcióval jár. Ezek a reakciók lehetnek olyan enyhék, hogy észre sem vesszük őket, vagy annyira hevesek, hogy szinte levernek a lábunkról. A betegek többsége megijed ezektől a reakcióktól, de ez csak annak a jele, hogy szervezetünk dolgozik (például ellenanyagot termel). Ha a reakciók túl hevesek, akkor csökkentsük az adagot.

4. VISSZANYERÉS (6-24 HÓNAP)
Az immunrendszer folyamatos feltöltése játszódik le ebben az időszakban, hogy a Ganoderma gomba jótékony hatása által a megerősített immunrendszer hatékonyan tudja felvenni a harcot a kórokozókkal szemben. Az immunrendszer hatásos működéséhez alapanyagok, nyomelemek és vitaminok szükségesek, ezek egy részét szolgáltatja a REishi gomba illetve elősegíti ezen anyagok gyors felszívódását.