Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

4 dolog, amit biztosan nem tudtál a fokhagymáról!

2019.08.02 10:34

Bár szinte nap mint nap használjuk vagy fogyasztjuk különböző ételek kapcsán, van néhány olyan érdekesség, amelyet csak kevesen tudnak a különleges, egészséges fokhagymáról.

1. A fokhagyma az egyik legrégebben termesztett növény

Igen komoly szerepe volt a piramisok építői között, ugyanis az ókori Egyiptomban, mert meg voltak róla győződve, hogy a fokhagymától erősebbek lesznek. Feljegyzések szerint Tutanhamon uralkodása idején igen komoly fizetőeszköz is volt, hiszen csaknem hét kilogramm fokhagymáért már rabszolgát lehetett vásárolni. Az ókori Görögországban pedig Hippokratész fokhagymát használt a rák gyógyítására.

2. Rekord is kötődik hozzá

Egy nepáli férfi egy perc alatt 34 fokhagymagerezdet evett meg, ami komoly rekordnak számít.

3. Nem tisztázott, hogy érkezett hazánkba

Az egyik feltevés szerint Dzsingisz kán és csapata hozta be hazánkba a fokhagymát, de más feljegyzések szerint Mátyás király felesége, Beatrix révén került hozzánk.

4. Mindennapi fogyasztásra ajánlott gyógynövény.

Fogyasztása kedvező hatást gyakorol a keringési rendszerre is, emellett előnyösen befolyásolhatja, csökkentheti a vér koleszterin és triglicerid szintjét. Hozzájárulhat a légúti rendszer egészségének és a bélcsatorna mikrobiológiai egyensúlyának fenntartásához, valamint az immunrendszer normál működéséhez. Erős antibiotikum, szívbetegségek és szívroham, cukorbetegség, rák, ólommérgezés, lepra, AIDS esetén is hatásos. Csökkenti a magas vérnyomást, valamint a belső vérrögképződés valószínűségét is.

Webáruházunkban kapszula formájában is megtalálod a fokhagymát!