Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

5 dolog, amit nem tudtál a fahéjról!

2019.08.06 17:47

Remek kiegészítője a süteményeknek és sokan el sem tudják képzelni nélküle a Karácsonyt. Viszont ennél sokkal több rejlik a fahéj mögött!

 

1. Remek zsírégető!

A pozitív hatást csak fokozza a fahéj emésztést segítő tulajdonsága, ami miatt a szír lebontásában is fontos szerepe van.

2. Megszünteti a kellemetlen leheletet!

Szagsemlegesítő hatásának hála, jobb mint bármelyik mentolos cukorka!

3. Jó hatással van a szívre!

A glikációs végtermékek egyébként érelmeszesedést is kiválthatnak, így a fahéjnak köszönhetően a szívbetegségek kialakulásának kockázata is csökken.

4. Serkenti az agyműködést!

A Wheeling Jezsuita Egyetem kutatói arra kérték a vizsgálatukban résztvevő alanyokat, hogy hajtsanak végre bizonyos feladatokat a számítógépen, miközben néhányan közülük sima rágógumit, míg mások fahéj ízesítésű, illetve borsmentás vagy jázminos rágót fogyasztottak. Az eredmények alapján azoknak volt a legjobb a kognitív teljesítménye, akik fahéjas rágógumit kaptak.

5. A fahéj hozzájárulhat a szervezet szénhidrát-cukor egyensúlyának fenntartásához, az egészséges vércukorszint megőrzéséhez.

Szakértők javaslata alapján legalább napi 1 grammot célszerű fogyasztani belőle, ami ebben az esetben két kapszulát jelent. Persze tudjuk, hogy lehetetlen ennyit megenni belőle naponta, éppen ezért segítünk neked azzal, hogy kapszula formájában vihesd be a szervezetedbe a megfelelő mennyiséget nap mint nap.