Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

Mit tehetsz magadért, ha cukorbeteg vagy?

2019.09.17 14:16

Hazánkban a 20-70 éves korosztály körében végzett felmérés szerint a cukorbetegség aránya 8,65%, ami igazán magas. A betegek 92%-a II–es típusú diabéteszben szenved. Ez kb. 700 ezer embert érint, de kb. ugyan ennyi cukorbeteg van még, akinek fogalma sincs a betegségéről. Magyarországon a gyermekek 20%-a elhízott, és mint tudjuk, az elhízott gyermekből majdnem biztosan elhízott felnőtt is lesz. Nagyon megdöbbentő, de igaz, hogy ma már egyre több II-es típusú cukorbetegséget diagnosztizálunk gyermekkorban, a hazai legfiatalabb páciens alig két éves, ami megdöbbentő adat.

A cukorbetegséget a hasnyálmirigy elégtelen inzulinkiválasztása okozza. Jelenleg az orvostudomány egyetlen kezelésként az inzulin-pótlást alkalmazza.


Mi segíthet cukorbetegség esetén?

A Kinki Egyetem Orvostudományi Kutatóintézete évekig tartó kísérletek során megállapította, hogy a ganoderma gyógygombának ugyanolyan hatása van, mint az inzulinnak. Ennek megfelelően a ganoderma gyógygomba fogyasztása a hasnyálmirigy működésének helyreállítása révén mellékhatás-mentesen enyhítheti az inzulinhiány tüneteit. Így a ganoderma gombát érdemes lehet beépíteni a mindennapi étrendünkbe, mint minőségi táplálék-kiegészítőt, mely segíthet leküzdeni a cukorbetegség okozta tüneteket.

Mindezek mellett törekedni kell a zöldségek bőséges fogyasztására, a zsírok és cukros üdítők kerülése pedig különösen fontos! Ez a 100%-os gyümölcslevekre is vonatkozik! Helyette inkább sok tisztított vizet, vagy jó minőségű ásványvizet igyunk!

A dohányzás minden formája tilos, és naponta legalább 40 perc mozgás (ami jól esik) mindenképpen javasolt.
Sajnos az elmúlt 25 évben a 25-64 éves férfiak halálozási mutatói nem javultak szemben az EU többi országával, ahol ez a mutató 30%-kal javult.

Ezek az adatok természetesen tájékoztató jellegűek, érdemes minden esetben konzultálni a kezelőorvossal!