Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

Minderre jó a reishi gomba!

2020.04.01 12:40

Ha szétnézel a weboldalunkon, láthatod, hogy a Ganoderma gomba számtalan betegség megelőzésére, sokféle tünet kezelésére alkalmas. Ajánlott egészségmegőrzés céljából, de súlyos betegek számára is javasolt a fogyasztása. Mikor valami ennyi mindenre jó, akkor sokszor felmerül az emberben, hogy vajon tényleg létezik ilyen csodaszer? A helyzet az, hogy igen.

Mikor azt mondják, hogy valami nagyon sok mindenre jó és ráadásul még 100%-ban természetes is, sokszor megjelennek a szkeptikusok. Azonban ebben az esetben nincs szó sem túlzásról sem megtévesztésről. A Ganoderma gyógygomba ugyanis bizonyítottan jótékony hatású. Lássuk, milyen betegségek esetén alkalmazható!

Szív- és érrendszeri megbetegedések
Csaknem 300 olyan rizikófaktor létezik, melyeknek szerepe lehet a szív – és érrendszeri betegségek kialakulásában. A leggyakoribbak és leginkább veszélyesek a stroke, az infarktus a szívelégtelenség. Az okok között lehetnek veleszületett és szerzett problémák, de számos egyéb dolog is állhat a háttérben. Magyarországon az egyik leggyakoribb vezető halálokként tartják számon. A pecsétviaszgombát szívbetegségek esetén jó eredményekkel alkalmazzák.

Emésztési zavarok, vese, máj és gyomorproblémák
Az ilyen problémákat jelezheti a puffadás, a gyakori teltségérzet, a hányinger és hányás, a savaz íz a szájban, a gyomorégés vagy a hasi fájdalom. Ezekkel a tünetekkel érdemes minél előbb orvoshoz fordulni, ugyanis az egyszerű okoktól a bonyolult betegségekig sok minden állhat a háttérben.
A Ganoderma gomba segíthet az emésztési problémák javításában, javíthatja a mellékvesekéreg működését az endokrin-egyensúly fenntartása érdekében, valamint májvédő hatása is van.

Asztmatikus betegségek, légzőszervi problémák
Az elmúlt időszakban 15-17 ezer beteggel nőtt az összes légzőszervi problémával küzdő beteg száma Magyarországon. Okozhatja ezt a szennyezett levegő, az allergia vagy az asztma is. Viszont ha már kialakult a betegség, nehéz vele együtt élni. A Ganoderma gomba légzéskönnyítő, asztmásoknak nélkülözhetetlen segítség.

Cukorbetegség
Több mint hetven százalékkal nőtt a cukorbetegek száma hazánkban az elmúlt másfél évtizedben, jelenleg csaknem 800.000 ember szenved diabéteszben, ami hatalmas szám. Kialakulásának oka többféle lehet, kezeléséhez rendszerint folyamatos odafigyelésre és inzulin adagolásra van szükség.
A Ganoderma gyógygomba A és B hatóanyaga csökkentheti a vércukorszintet, visszaállíthatja a hasnyálmirigy működését

Daganatos megbetegedések, rák
Szintén a vezető halálozási okok listáján szerepelnek a daganatos megbetegedések, melyeknek számos fajtája van. Epidemiológiai vizsgálatokban bizonyították, hogy a gombát fogyasztók esetében szignifikánsabb kisebb számban fordulnak elő daganatos betegségek. Megelőzheti és kezelheti a rák kialakulását, és blokkolhatja a rákos sejtek anyagcseréjét - ganodersav T és Z, valamint óriás poliszacharidok.

Ízületi és mozgásszervi panaszok
Az egeszsegtukor.hu oldal szerint a lakosság 15-20 százalékánál diagnosztizálható mozgásszervi betegség, több mint százezren szenvednek gyulladásos ízületi megbetegedésben, és 10-20 százalékra tehető azoknak a száma, akiknél kopásos ízületi betegségek tünetei jelentkeznek. A Ganoderma gyógygomba gyulladáscsökkentő és sima izom lazító, fájdalomcsillapító hatása van leginkább az ízületre.

Fontos, hogy a Ganoderma gyógygomba fogyasztása nem helyettesíti a kezelőorvos által előírt gyógyszerfogyasztást. Viszont gyorsíthatja, hatékonyabbá teheti a gyógyulási folyamatot. A fentebb említett betegségek kezelése alatt mindenképpen érdemes egyeztetni a szakorvossal a Ganoderma gyógygomba fogyasztásáról.