Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

Tulajdonképpen mitől „csodagomba” a Ganoderma gomba?

2019.06.19 08:36

A japánban Reishi-nek, a kínai gyógyászatban Linghzi-nek , és tudományos nevén Ganoderma Lucidum-nak (pecsétviaszgombának) nevezett gombafajtát évezredek óta olyan jelzőkkel illeték, mint a „Fiatalság elixírje”, „Halhatatlanság királynője”, „A növények koronázatlan királya”, „Csodagomba”. Vajon mi áll ennek a hátterében? Tényleg csodaszerről beszélünk?

Ez a ritka és különleges gombafaj a fák törzsén növekszik és annak segítségével táplálkozik. Ázsiában a mai napig a leggyakrabban használt természetes gyógyászati eszköz, bár gyűjtése nagy szakértelmet igényel. A keleti gyógyászatban azt figyelték meg, hogy a Reishi fogyasztása jótékonyan hat a szervezetre.

A modern kori kutatások is bizonyítják
Az orvostudomány az 1970-es években kezdte el vizsgálni a Ganoderma lucidum gyógyhatásait, termesztését 1975-ben kezdték el. 2005-ben Dr. Howard W. Fisher könyvet írt a kutatások eredményeiről, “Reishi a megoldás” címmel. Japánban a Koseisho Egészségügyi részlege támogatott gyógyszernek nyilvánította a Ganoderma Lucidumot, Krestin néven törzskönyvezték, mint rákellenes gyógyszert. Még az igen szigorú Food and Drug Administration (az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala, FDA) is engedélyezte étrend-kiegészítőként való felhasználását.

Ha kíváncsi vagy, milyen hatóanyagai vannak a Ganoderma gombának, ide kattintva megtekintheted!