Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

Autoimmun betegség esetén is megoldás lehet a Ganoderma gomba!

2019.09.28 07:17

Az autoimmun betegségek alattomosak, nehezen észrevehetők és diagnosztizálhatók. Ráadásul az ide sorolandó betegségek köre folyamatosan bővül. Jellemzően nehezen gyógyíthatók, leginkább a jelentkező tünetek enyhítésével lehet segíteni a betegeken.

Mit is jelent az autoimmun betegség?
Ezeket a betegségeket nem vírus vagy fertőzés okozza. Egyszerűen arról van szó, hogy a test idegen anyagként ismeri fel a saját fehérjéit, ezek ellen pedig antianyagot kezd el termelni. Ez pedig ezen a szinten kórossá válik. A tünetei sokfélék lehetnének, enyhítésük sokat segíthet a beteg állapotán. A test idegen anyagként ismeri fel a saját fehérjéit, ezek ellen pedig antianyagot kezd el termelni. Minden ilyen jellegű betegség alapja ez, a kórképek azonban elképesztően szerteágazóak és sokfélék, ráadásul nehéz felismerni őket. Ide sorolandó többek között a sclerosis multiplex, az 1-es típusú cukorbetegség, a Hasimoto – féle pajzsmirigy gyulladás, a krónikus ízületi fájdalom vagy a Sjögren – szindróma. Ezen kívül még számos típusa van nagyon sokféle tünettel. Vannak, amelyek enyhébb lefolyásúak, míg léteznek súlyosabb fajták is.

Milyen tünetek jellemezhetik ezeket a betegségeket?
Jellemző tünet az időről időre jellemző kisízületi panaszok, melyek olykor lázzal és fáradékonysággal járhatnak. Ilyen továbbá a bőr alatt megjelenő csomók, az érgyulladás, a kötőhártya gyulladás vagy a szemszárazság. Természetesen ha jelentkeznek ezek a tünetek, nem jelentik azt, hogy valaki autoimmun betegségben szenved, érdemes viszont mielőbb orvoshoz fordulni.

Mi okozhatja a betegség kialakulását?
Ezt nem lehet megmondani, szerepet játszik benne a genetika is. Mindössze annyi állapítható meg bizonyosan, hogy a nők körében gyakrabban fordul elő ez a betegség, valamint gyermekkorban kevésbé jellemző a kialakulása. A betegség rendszerint már csak akkor derül ki, ha ki is alakult, nincsenek megelőző tünetei, így nem lehet tenni sem a megjelenése ellen. Az egészséges életmód természetesen alapvetően sokat segít az ilyen helyzetekben, de megelőzni nem lehet vele a betegséget.

Miben segíthet a Ganoderma gyógygomba?
A reishi gomba immunmoduláló és gyulladáscsökkentő hatással bír, ami miatt hasznos az autoimmun betegségek tüneteinek enyhítésénél. Gyulladáscsökkentő és sima izom lazító, fájdalomcsillapító hatása van leginkább az ízületre.Természetesen kiegészítendő terápiaként alkalmazandó orvosi egyeztetést követően.