Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

A Ganoderma segít az aranyér kezelésében!

2020.11.08 10:53

Az aranyér egyike a legkellemetlenebb betegségeknek. Főleg az ötven év felettiek és a kismamák szenvednek tőle, de gyakorlatilag bárkinél kialakulhat. A legfontosabb, hogy ha a legkisebb jelét is tapasztalod az aranyérnek, azonnal fordulj orvoshoz és kezdjétek meg közösen a kezelést!

Számos házi praktika létezik arra, hogy lehet megelőzni az aranyeret vagy csillapítani annak tüneteit. Egy kis odafigyelés csodákra képes, azonban ez nem jelenti azt, hogy nem kell az első jeleknél orvoshoz fordulni. Az otthoni tippek ugyanis nem tüntetik el az aranyeret, annak pedig idővel szövődményei is kialakulhatnak.

Tulajdonképpen mi az aranyér?
Az aranyér a végbélnyálkahártya alatt van, a végbél megfelelő működésében van szerepe. Ilyen például a széklet tartása vagy ürítése. Ha ez a kötőszövet meggyengül, esetleg megnyúlik, akkor egy aranyere csomó alakul ki, amely ha begyullad, fájdalmakat okozhat, ráadásul vérrög is kialakulhat benne. Attól függően, hol helyezkedik el, lehet külső vagy belső aranyér is.

Milyen jelei vannak az aranyérnek?
A legfőbb tünet a székeléskor jelentkező, úgynevezett „idegen test érzés”. Emellett jele lehet az aranyérnek a viszketés, a fájdalom, valamint a székletürítés után megfigyelhető enyhe, pecsételő vérzés. Az üléskor jelentkező fájdalom, a véres széklet és a székrekedés mind a tünetek közé sorolható. Ha ilyenkor fordulsz orvoshoz, a folyamat könnyen visszafordítható. Azonban ha második vagy harmadik stádiumba ér a betegség, akár a végbélből kiforduló csomó is megfigyelhetővé válik, amely gyakori vérzéssel jár. Ebben a helyzetben már sürgős orvosi beavatkozásra van szükség.

Aranyér megelőzése vagy kezelése
A mindennapi életünk során is sokat tehetünk az aranyér kialakulásának megakadályozásáért, illetve ha már kialakult, a tünetek enyhítéséért. Ilyen a rostban gazdag ételek fogyasztása, amely megakadályozza a székrekedést. (Például hüvelyes növények, a gyümölcsök vagy a lenmag.) Ebből az okból lényeges a sok folyadék fogyasztása is.
Emellett hatásos házi kiegészítő gyógyulásai praktika az almaecet és az aloe vera is. A székelést követő napi 2-3 langyos fürdő pedig a fájdalmat tompítja és a vérzést is enyhíti. Megoldás lehet a jegelés is, mely szintén csillapíthatja a vérzést. Sokat segíthet emellett a kényelmes alsónemű viselése is. Mindezek mellett a Ganoderma gyógygomba fogyasztása is nagyban hozzájárul a tünetek enyhítéséhez. Fontos azonban, hogy mindezek csupán kiegészítő kezelések, melyeket csak orvosi felügyelet mellett lehet alkalmazni, szigorúan betartva a szakmai utasításokat.