Blog
2020.04.27 05:42

Tényleg csodagomba a pecsétviaszgomba?

A japánban Reishi-nek, a kínai gyógyászatban Linghzi-nek , és tudományos nevén Ganoderma Lucidum-nak (pecsétviaszgombának) nevezett gombafajtát évezredek óta olyan jelzőkkel illeték, mint a „Fiatalság elixírje”, „Halhatatlanság királynője”, „A növények koronázatlan királya”, „Csodagomba”. De miben rejlenek ezek az elnevezések?

Ez a ritka és különleges gombafaj a fák törzsén növekszik és annak segítségével táplálkozik. Ázsiában a mai napig a leggyakrabban használt természetes gyógyászati eszköz, bár gyűjtése nagy szakértelmet igényel. A keleti gyógyászatban azt figyelték meg, hogy a Reishi fogyasztása jótékonyan hat a szervezetre.Az orvostudomány az 1970-es években kezdte el vizsgálni a Ganoderma lucidum gyógyhatásait, termesztését 1975-ben kezdték el. 2005-ben Dr. Howard W. Fisher könyvet írt a kutatások eredményeiről, “Reishi a megoldás” címmel.

Japánban a Koseisho Egészségügyi részlege támogatott gyógyszernek nyilvánította a Ganoderma Lucidumot, Krestin néven törzskönyvezték, mint rákellenes gyógyszert. Még az igen szigorú Food and Drug Administration (az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala, FDA) is engedélyezte étrend-kiegészítőként való felhasználását.

Hatását számtalan kísérlet bizonyítja!
Számtalan kísérlet és kutatás folyt a Reishi gomba gyógyító hatásairól, ezekről a kutatási anyagokról, publikációkról, megjelent cikkekről és a kutatásokat felhasználó könyvekről egy linkgyűjteményt teszünk közzé, a teljesség igénye nélkül. Ezekre a tanulmányokra alapozva írták le, és tesszük közzé mi is a ganoderma gomba hatóanyagait, hatásait.