Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Tudta?

Reishi gomba használata

2019.01.18 08:15

Reishi gomba használata

 

HOGYAN FEJTI KI GYÓGYHATÁSÁT A REISHI GOMBA?

 

Szervezetünkben 5 lépésben hat a Ganoderma gomba, ezek a következők

1. AZ EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT FELMÉRÉSE (1-30 NAP)

A Ganoderma gomba szedését követően megkezdődik a rejtett betegségek és méreganyagok feltérképezésére szervezetünkben, valamint a szervezet funkcióinak a helyreállítása. Eközben szervezetünkben „ellenreakciók”-ként ismert jelenségek fognak jelentkezni. Ezek a reakciók nem mellékhatások, hanem segítenek azonosítani a problémás zónákat. Ez az egészségi állapotunk felmérési folyamatának a hatása. (Például ízületi bántalmak esetén a szedést követően a fájdalom ideiglenesen felerősödhet.)

2. TISZTÍTÁS-MÉREGTELENÍTÉS (1-30 HÉT)

A Ganoderma a „méreganyagok kiküszöbölésének mestere”-ként is ismert. Kiküszöböli a húgysav, tejsav és koleszterin többleteket, zsírlerakódásokat, halott sejteket és a szervezetben felgyűlt salakanyagokat. A méreganyagok bekerülnek a vérrendszerbe, ahonnan a kiválasztó szervrendszer által (pl. máj, vese) kerülnek a vizeletbe, székletbe, valamint az izzadság, ekcémák, váladékok útján is távozhatnak a szervezetünkből. A Reishi gomba ezeket a folyamatokat segíti elő.

3. SZABÁLYOZÁS/BEÁLLÍTÁS (1-12 HÓNAP)

A szervezetben bekövetkező változások legyenek azok betegsége, vagy éppen a gyógyulás mindig valamilyen reakcióval jár. Ezek a reakciók lehetnek olyan enyhék, hogy észre sem vesszük őket, vagy annyira hevesek, hogy szinte levernek a lábunkról. A betegek többsége megijed ezektől a reakcióktól, de ez csak annak a jele, hogy szervezetünk dolgozik (például ellenanyagot termel). Ha a reakciók túl hevesek, akkor csökkentsük az adagot.

 

4. VISSZANYERÉS (6-24 HÓNAP)

Az immunrendszer folyamatos feltöltése játszódik le ebben az időszakban, hogy a Ganoderma gomba jótékony hatása által a megerősített immunrendszer hatékonyan tudja felvenni a harcot a kórokozókkal szemben. Az immunrendszer hatásos működéséhez alapanyagok, nyomelemek és vitaminok szükségesek, ezek egy részét szolgáltatja a REishi gomba illetve elősegíti ezen anyagok gyors felszívódását.

 

5. MEGFIATALODÁS (1-3 ÉV)

Azt mindenki tudja, hogy két azonos korú ember életkorának megítélésében óriási szerepet játszik a szervezetük karbantartottsági állapota. Például egy fitt 40 éves, tűnhet akár 32-35nek, de egy betegséggel küzdő, kialvatlan 40es akár 50-55 évesnek is látszódhat. A végcél, amiért a Ganoderma gombát fogyasztjuk az, hogy optimális szinten tartsuk a szervezetünk funkcióit, ezáltal javuljon közérzetünk, fittebben, fiatalosabban érezhessük magunkat.

 

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Az erős méregtelenítő hatás miatt fokozatosan szoktassa szervezetét a gombapor fogyasztásához. Első héten napi 1/2 mokkáskanál ajánlott, majd hetente növelheti az adagot 1/2 mokkáskanálonként a kívánt mennyiség eléréséig. Egy mokkáskanálnyi mennyiség körülbelül 0,5gr-ot jelent.

 

  • IMMUNERŐSÍTÉS, KÖZÉRZET JAVÍTÁSÁRA NAPI 3X 1/2 MOKKÁSKANÁLNYI (AZAZ 0,75G) KEVÉS FOLYADÉKBAN (TEA, JOGHURT, KÁVÉ MÉZ) ELKEVERVE, VAGY FORRÓ VÍZZEL FELÖNTVE ÉS LESZŰRVE TEAKÉNT, ŐRÖLT KÁVÉVAL ELKEVERVE, KÁVÉKÉNT LEFŐZVE FOGYASZTHATÓ.

 

  • TERÁPIÁS, KÚRASZERŰ ALKALMAZÁSKOR NAPI 2X 1 MOKKÁSKANÁLNYI (AZAZ 1G) KEVÉS FOLYADÉKBAN (TEA, JOGHURT, KÁVÉ, MÉZ) ELKEVERVE, VAGY FORRÓ VÍZZEL FELÖNTVE ÉS LESZŰRVE TEAKÉNT, ŐRÖLT KÁVÉVAL ELKEVERVE, KÁVÉKÉNT LEFŐZVE FOGYASZTHATÓ.

 

  • KEMOTERÁPIA MELLÉKHATÁSAINAK CSÖKKENTÉSÉRE NAPI 3X 1 MOKKÁSKANÁLNYI (AZAZ KÖRÜLBELÜL 1,5G) KEVÉS FOLYADÉKBAN (TEA, JOGHURT, KÁVÉ, MÉZ) ELKEVERVE, VAGY FORRÓ VÍZZEL FELÖNTVE ÉS LESZŰRVE TEAKÉNT, ŐRÖLT KÁVÉVAL ELKEVERVE, KÁVÉKÉNT LEFŐZVE FOGYASZTHATÓ.

 

  • JAVASOLT C-VITAMIN EGYIDEJŰ FOGYASZTÁSA, MERT ÍGY A HATÓANYAGOK KÖNNYEBBEN ÉPÜLNEK BE A SZERVEZETBE.

TILOS A GANODERMÁT HASZNÁLNI, HA…

  • Mint minden gyógyhatású növénynél, vagy készítménynél éppen a hatóanyagok miatt bizonyos esetekben mellékhatások léphetnek fel. Nincs ez másként a gombáknál sem.

  • A Ganoderma gombát az erős méregtelenítő, májtisztító hatása miatt terhes nőknek és szoptatós kismamáknak nem ajánlják. (Ha mégis ebben az állapotában szeretné használni a Reishi gombát, mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával!)

  • Természetesen a 3 év alatti gyermekeknél, akiknek még az immunrendszerük érzékenyebb a ganoderma gomba fogyasztása nem javasolt!

  • Vigyázni kell és csak szigorú orvosi kontroll mellett szabad együtt szedni a Reishi gombát és nyugtatókat, vérnyomáscsökkentő és véralvadásgátló gyógyszereket! (Shimizu és munkatársai, 1985)

  • Előfordulhatnak egyéni reakciók is, nagyon ritkán a gomba felhasználása során allergiás tünetek jelentkezhetnek.

  • Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Mindenképpen konzultáljon orvosával, ha teherbeesést segítő készítményt vagy egyéb gyógyszert szed vagy orvosi kezelés alatt áll.

  • A Ganoderma gomba fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrendet (és az egészséges életmódot)!

  • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!

A tudományosan megalapozott tények a gomba jótékony hatásai mellett szólnak, azonban a Ganoderma lucidum gomba fogyasztása előtt kérje ki kezelőorvosa véleményét. A Ganoderma lucidum (pecsétviaszgomba) őrlemény vagy kapszula fogyasztása nem az orvos által javasolt terápia helyett, hanem annak kiegészítéseként javasolt.