Tudta?
2019.01.18 08:14

Ganoderma termesztés

Ganoderma termesztés

 

A vadon termő Ganoderma igen ritka és gyűjtése szakértelmet kíván, mert csak a fiatal és közepes életciklusában lévő gomba fejti ki terápiás hatását. Napjainkban a gomba termelése szigorú feltételek mellet ellenőrzött formában történik, hogy a legmegfelelőbb módon legyen hasznosítható.

 

ganoderma a termeszetben 01

 

 

Szövetkezetünk zsákos módszerrel termeszti a Reishi gyógygombát.

A termesztés fortélyai üzleti titkokat képeznek, de a termesztési módszer általánosságban hasonló a zsákos étkezési gombatermesztéshez.
ganoderma farm

Elkülönített helységben kerülnek fertőtlenítésre a zsákok, melyekbe ezek után külön helységben kerül a töltőanyag. Ezeket a zsákokat állítják be a fertőtlenített termesztő helységekbe.

A termesztő helységekbe szabályozott módon megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat kell beállítani, hogy a gomba fejlődésnek induljon. Miután a gomba kifejlődött történik a „szüretelés”. Egy zsákról akár többször is van lehetőség begyűjteni a termést.

 

ganorderma termesztes 01
ganorderma termesztes 02

 

A termesztés végén a helységeket fertőtleníteni kell az újabb termesztési egységek beállításához. A szüretelt gomba feldolgozásra kerül, ami szintén többféle módszerrel lehetséges. Cégünk őrleményt állít elő, ezt árusítja, illetve ez adja egyéb készítményeink alapját.

GANODERMA TERMESZTÉS KÉPEKBEN

 

Lakkosan fénylő Ganoderma gombatest
Ganoderma gomba felülről
Egy csokor Reishi gomba
Pecsétviaszgomba
Kicsi Reishi
Ganoderma gombák a zsákon
A kis növendékek
Egy varázslatos Reishi kalap
Növőben lévő Reishi gomba
Csodálatos Ganoderma gomba
Szinte beleharapnék!!